SUROVINY
150 g pomazánkového másla
120 g cibule
125 g sardinek ve vlastní šťávě (1 malá konzerva, 90 g netto)
1/2 rovné kávové lžičky soli
větší špetka mletého pepře
Z uvedeného množství jsou cca 4 porce.
Celková energetická hodnota cca 640 kcal.
PŘÍPRAVA
- Sardinky vložíte do sítka a necháte okapat.
- Cibuli nakrájíte na velmi drobné kostičky.
POSTUP
- Sardinky v misce rozmělníte vidličkou.
- Přidáte pomazánkové máslo, cibuli, sůl, pepř a vše důkladně smícháte.
- Pokud máte čas, nechte pomazánku cca hodinu odpočinout, aby se prolnuly chutě.
Mažete na chléb či pečivo. Můžete dozdobit cibulí, pórkem rajčetem…, případně pokapat pár kapkami citronu.
Pro zvýšení vydatnosti pokrmu můžete přidat vařené vajíčko.
PRAKTICKÉ
- Kdo má ve výbavě tyčového mixéru sekáček na zeleninu, vhodí sardinky a cibuli společně do nádoby, přidá sůl a pepř, rozmixuje a vzniklou hmotu důkladně promíchá s pomazánkovým máslem.