SUROVINY
- 100 g mrkve
- 200 g jablka
- 1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého křenu
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- 1 kávová lžička rostlinného oleje
- špetka soli
Z uvedeného množství jsou 2 přílohové porce.
PŘÍPRAVA
- Mrkev a jablko nastrouháte najemno nebo použijete sekáček na zeleninu.
- Křen nastrouháte na jemném struhadle.
POSTUP
- Mrkev s jablkem vložíte do mísy.
- Přidáte křen, citronovou šťávu, olej a sůl.
- Vše důkladně promícháte a můžete hned podávat.
PRAKTICKÉ
- Salát konzumujete samotný nebo jako přílohu třeba k cizrnové paštice nebo k pečeným karbanátkům.
- Pokud necháte salát proležet, jednotlivé chutě se navzájem prolnou a výsledná chuť bude jemnější.
Více receptů pro postní dobu najdete v POSTNÍ MINIMALISTICKÉ KUCHAŘCE, kterou si můžete zdarma stáhnout.