POSTNÍ MRKVOVÝ SALÁT S JABLKEM A KŘENEM

SUROVINY

  • 100 g mrkve
  • 200 g jablka
  • 1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého křenu
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • 1 kávová lžička rostlinného oleje
  • špetka soli

Z uvedeného množství jsou 2 přílohové porce.

PŘÍPRAVA

  • Mrkev a jablko nastrouháte najemno nebo použijete sekáček na zeleninu.
  • Křen nastrouháte na jemném struhadle.

POSTUP

  • Mrkev s jablkem vložíte do mísy.
  • Přidáte křen, citronovou šťávu, olej a sůl.
  • Vše důkladně promícháte a můžete hned podávat.

PRAKTICKÉ

  • Salát konzumujete samotný nebo jako přílohu třeba k cizrnové paštice nebo k pečeným karbanátkům.
  • Pokud necháte salát proležet, jednotlivé chutě se navzájem prolnou a výsledná chuť bude jemnější.

Více receptů pro postní dobu najdete v POSTNÍ MINIMALISTICKÉ KUCHAŘCE, kterou si můžete zdarma stáhnout.