POSTNÍ FAZOLOVÉ BROWNIE

SUROVINY

  • 450 – 500 g vařených červených fazolí
  • 200 ml studené vody
  • 60 g ovesných vloček
  • 100 g kvalitní hořké čokolády s obsahem cca 60 % kakaové sušiny
  • 1 rovná polévková lžíce kakaa
  • 1 rovná kávová lžička jedlé sody
  • špetka soli

PŘÍPRAVA

  • Uvařené okapané fazole rozmixujete na hladkou kaši.
  • Čokoládu nasekáte nahrubo.
  • Zapékací misku o velikosti 20 × 20 cm vyložíte pečícím papírem.
  • Troubu předehřejete.

POSTUP

  • V míse metličkou rozmícháte vodu, vločky, kakao, sodu a sůl.
  • Přidáte fazole a směs vymícháte dohladka.
  • Přimícháte posekanou čokoládu a těsto přesunete do formy.
  • Pečete na 190°C cca 30 minut. Upečené brownie bude mít na povrchu tvrdou tmavou popraskanou krustičku a uvnitř bude vlhké a vláčné.
  • Dezert necháte zcela vychladnout, aby se čokoláda uvnitř stala opět křupavou.

Po vychladnutí můžete hned podávat.
Brownie je též chutné chladné, odleželé z lednice.

PRAKTICKÉ

  • Můžete použít i kupované vařené fazole v konzervě – stačí je jen scedit, propláchnout studenou vodou a nechat na sítu okapat.
  • Brownie uchováváte v lednici. V dobře těsnící nádobce vydrží i 5 dnů.

Více receptů pro postní dobu najdete v POSTNÍ MINIMALISTICKÉ KUCHAŘCE, kterou si můžete zdarma stáhnout.