
SUROVINY
- 450 – 500 g vařených červených fazolí
- 200 ml studené vody
- 60 g ovesných vloček
- 100 g kvalitní hořké čokolády s obsahem cca 60 % kakaové sušiny
- 1 rovná polévková lžíce kakaa
- 1 rovná kávová lžička jedlé sody
- špetka soli
PŘÍPRAVA
- Uvařené okapané fazole rozmixujete na hladkou kaši.
- Čokoládu nasekáte nahrubo.
- Zapékací misku o velikosti 20 × 20 cm vyložíte pečícím papírem.
- Troubu předehřejete.
POSTUP
- V míse metličkou rozmícháte vodu, vločky, kakao, sodu a sůl.
- Přidáte fazole a směs vymícháte dohladka.
- Přimícháte posekanou čokoládu a těsto přesunete do formy.
- Pečete na 190°C cca 30 minut. Upečené brownie bude mít na povrchu tvrdou tmavou popraskanou krustičku a uvnitř bude vlhké a vláčné.
- Dezert necháte zcela vychladnout, aby se čokoláda uvnitř stala opět křupavou.
Po vychladnutí můžete hned podávat.
Brownie je též chutné chladné, odleželé z lednice.
PRAKTICKÉ
- Můžete použít i kupované vařené fazole v konzervě – stačí je jen scedit, propláchnout studenou vodou a nechat na sítu okapat.
- Brownie uchováváte v lednici. V dobře těsnící nádobce vydrží i 5 dnů.
Více receptů pro postní dobu najdete v POSTNÍ MINIMALISTICKÉ KUCHAŘCE, kterou si můžete zdarma stáhnout.