200 g loupané pohanky
125 g bryndzy
20 g česneku (3 veliké stroužky)
1/2 polévkové lžíce oleje
Z tohoto množství jsou 2 porce.
Pohanku propláchnete na sítu pod tekoucí studenou vodou.
Semena vsypete do hrnce a uvaříte dle návodu na obalu.
Česnek prolisujete a na troše oleje orestujete na pánvičce.
Pak přidáte k česneku rozdrobenou bryndzu.
Až se bryndza rozpustí, hned tuto česnekovo-bryndzovou „omáčku“ vmícháte do teplé pohanky a podáváte.
Chuťovou kombinací tří prostých surovin budete určitě mile překvapeni…
A vzhledem k tomu, že pohanka smíchaná s bryndzou a česnekem není zrovna barvami zářící ikona food stylingu, pomozte jí trochu rajčaty a petrželkou –
ty udělají nejen trochu parády na talíři, ale k pohance i chuťově ladí…:)