PIKANTNÍ PEČENÁ MRKEV

Přidáno dne 04.01.2016

1 kg mrkve
50 ml řepkového oleje
2 polévkové lžíce shoyu (sojové omáčky)
půl kávové lžičky sušeného rozmarýnu
chilli, sůl

Z tohoto množství máte 4 přílohové porce.

Mrkev nakrájíte na stejně velké hranolky či klínky o hraně cca 1 cm.
Takto pokrájené kilo mrkve se vám krásně vejde na jeden klasický pečící plech.

Olej smícháte se sojovou omáčkou.

Mrkev narovnáte na plech vyložený pečícím papírem a posolíte přibližně tak, jak jste zvyklí si solit chléb s máslem. Též posypete rozmarýnem a pro pikantní chuť přidáte chilli v množství dle libosti.

Nakonec vše rovnoměrně pokapete směsí oleje a sojové omáčky a dáte péct.

Pečete v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 20 minut do zlatavého opečení.
V průběhu pečení 2x promícháte.

Takto upravená mrkev má báječně sladko-ostrou pikantní chuť.
Nejlépe chutná teplá, právě vytažená z trouby.
Skvěle se hodí jako příloha např. ke kuřecímu masu.

U nás  se však většinou podává samotná, jako lehoučká večeře, případně doplněná bramborovou kaší.
A vězte, že je tak dobrá, že se jí dá sníst celý plech v jednom člověku na posezení :).

Máte deja vu ?
Tak to jste asi četli i recept na glazovanou mrkev…:)

 

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *