PIKANTNÍ GRILOVANÁ CUKETA

Přidáno dne 06.09.2016

750 g cukety
6 polévkových lžic olivového oleje
2 rovné polévkové lžíce plnotučné hořčice
1 rovná kávová lžička kurkumy
2 kávové lžičky sušeného česneku
1/2 kávové lžičky drceného chilli

Z tohoto množství jsou 2 porce jako hlavní jídlo nebo 4 porce přílohové.

Neoloupané cukety důkladně omyjete, odříznete oba konce a pokrájíte na kolečka tenká 0,5 cm.
Kolečka cukety skládáte na talíř a každou vrstvu posypete solí.
Cuketu necháte alespoň 30 minut v pokojové teplotě vypotit. Poté vodu slijete a kolečka papírovou utěrkou osušíte.

V malé misce si smícháte olej s kořením a hořčicí – vznikne polohustá pasta – marináda.

Kolečka cukety skládáte vedle sebe (ne přes sebe) do uzavíratelné misky a každé potřete v tenké vrstvě pastou. Na ně poskládáte další vrstvu cukety, tu pomažete pastou – a tak stále dál a dál…dokud je cuketa a marináda…:)

Pak misku uzavřete a necháte v chladu dvě hodiny odležet.

Rozpálíte kontaktní gril na stupeň 1 a kolečka marinované cukety postupně opečete dozlatova (cca 4 minuty  -záleží na výkonu spotřebiče).
Podáváte s pečivem. Je to velká dobrota…:)

Nemáte kontaktní gril ? Nevadí.
Marinovaná cuketa se dá opéct (nasucho – bez přidání dalšího tuku) i na pánvi :).

PS: pokud budete podávat i dětem, uberte nebo zcela vynechte chilli – cuketa je pikantně pálivá.

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *