Pečená medová mrkev

Přidáno dne 24.01.2016

1 kg mrkve
50 ml oleje
2 polévkové lžíce medu
4 polévkové lžíce pomerančové šťávy
1 kávová lžička soli

Z tohoto množství jsou 4 přílohové porce.

Mrkev nakrájíte na stejně velké hranolky či klínky o hraně cca 1 cm.
Takto pokrájené kilo mrkve se vám krásně vejde na jeden klasický pečící plech.

Olej smícháte s medem, pomerančovou šťávou a solí.

Mrkev narovnáte v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně pokapete olejovou směsí a dáte péct.

Pečete v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 40 minut do zlatavého opečení.
V průběhu pečení 2x promícháte.

Takto upravená mrkev má krásně nasládlou chuť.
Nejlépe chutná teplá, právě vytažená z trouby.
Skvěle se hodí jako příloha např. ke kuřecímu masu.

U nás  se však většinou podává samotná, jako lehoučká večeře, případně doplněná bramborovou kaší.
A vězte, že je tak dobrá, že se za ní jen zapráší 🙂

Máte pocit, že se opakuji ?
Asi jste zřejmě četli i recept na pikantní pečenou mrkev…:).

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *