MALINOVÁ DŘEŇ

SUROVINY

150 g malin (čerstvé nebo mražené)
25 g moučkového cukru

Uvedené množství je určeno do silikonové formy Happy Sprinkles na 4 nanuky (viz foto). Jeden nanuk má objem cca 40 ml.

PŘÍPRAVA

  • Maliny rozmixujete tyčovým mixérem na jemné pyré.
  • Přidáte cukr a důkladně promícháte nebo ještě trochu promixujete.

POSTUP

  • Vzniklou hmotou naplníte jednotlivé díly formy do poloviny.
  • Vsunete nanuková dřívka a doplníte formu až po okraj.
  • Dřeň vložíte do mrazničky a necháte přes noc zamrazit.

PRAKTICKÉ

  • Pokud preferujete sladkou chuť před charakteristickou chutí ovoce, dejte cukru více, než je výše uvedeno.
  • Maliny můžete zaměnit za jahody, borůvky nebo ostružiny.
  • Moučkový cukr můžete nahradit cukrem třtinovým nebo vanilkovým.
  • Při přenášení plné formy a ukládání do lednice či mrazáku se mi osvědčilo používat podložku, aby forma neměla šanci se prohnout a náplň vytéct – používám pevné víčko od plastové nádoby určené do mrazáku.