SUROVINY
150 g malin (čerstvé nebo mražené)
25 g moučkového cukru
Uvedené množství je určeno do silikonové formy Happy Sprinkles na 4 nanuky (viz foto). Jeden nanuk má objem cca 40 ml.
PŘÍPRAVA
- Maliny rozmixujete tyčovým mixérem na jemné pyré.
- Přidáte cukr a důkladně promícháte nebo ještě trochu promixujete.
POSTUP
- Vzniklou hmotou naplníte jednotlivé díly formy do poloviny.
- Vsunete nanuková dřívka a doplníte formu až po okraj.
- Dřeň vložíte do mrazničky a necháte přes noc zamrazit.
PRAKTICKÉ
- Pokud preferujete sladkou chuť před charakteristickou chutí ovoce, dejte cukru více, než je výše uvedeno.
- Maliny můžete zaměnit za jahody, borůvky nebo ostružiny.
- Moučkový cukr můžete nahradit cukrem třtinovým nebo vanilkovým.
- Při přenášení plné formy a ukládání do lednice či mrazáku se mi osvědčilo používat podložku, aby forma neměla šanci se prohnout a náplň vytéct – používám pevné víčko od plastové nádoby určené do mrazáku.