BROKOLICOVÁ POMAZÁNKA

SUROVINY

350 g brokolice bez košťálu
100 g balkánského sýra
1 vejce
1/2 – 1 rovná kávová lžička soli do pomazánky

Z uvedeného množství jsou 2 – 4 porce.
Celková energetická hodnota cca 480 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Brokolici rozdělíte na 12 stejných částí. Vložíte do vroucí osolené vody, přivedete opět k varu a vaříte pod poklicí do úplného změknutí cca 8 – 10 minut. Pak scedíte, propláchnete studenou vodou a necháte na sítu zchladnout a důkladně okapat.
  • Vejce uvaříte natvrdo (10 minut) a pokrájíte nadrobno.
  • Balkánský sýr nastrouháte najemno.

POSTUP

  • Brokolici vložíte do mísy a pomocí tyčového mixéru rozmixujete.
  • Přidáte vejce, balkánský sýr a důkladně promícháte.
  • Ochutnáte a dosolíte – záleží na původní slanosti balkánského sýra.
  • Pokud čas dovolí, nechte před konzumací pomazánku v lednici alespoň 1/2 hodiny proležet, aby se prolnuly chutě.

PRAKTICKÉ

  •  Pokud jste vlastníky sekáčku na zeleninu, nic nemixujete, nekrájíte ani nestrouháte. Vše jen posekáte a promícháte.