SUROVINY
3 vejce velikosti M
100 g ředkviček
1 naťová cibulka (30 g)
tenký plátek másla (5 g)
1/2 kávové lžičky soli
špetka pepře
Z uvedeného množství je 1 porce bez přílohy nebo 2 porce s přílohou.
Celková energetická hodnota cca 320 kcal.
PŘÍPRAVA
- Vajíčka rozklepnete do hrníčku, přidáte sůl, pepř a rozšleháte vidličkou.
- Ředkvičky pokrájíte na kolečka či půlkolečka (dle velikosti ředkviček) široká 0,5 cm.
- Naťovou cibulku pokrájíte nadrobno.
POSTUP
- Na pánvi zpěníte máslo a vlijete rozšlehaná vejce.
- Pokladete plátky ředkvičky a zasypete cibulkou.
- Pánev přiklopíte poklicí a snížíte teplotu, aby se omeleta zespodu nepřipalovala.
- Pečete do úplného zatuhnutí vajec – trvá to cca 6 – 8 minut.
Na talíři omeletu dozdobíte čerstvou zeleninou a lehká jarní večeře je na stole.
Pro zvýšení vydatnosti pokrmu můžete přidat pečivo či vařené brambory.
PRAKTICKÉ
- Chcete mít omeletu plastickou jako na fotografii níže?
Postupujte takto: Ředkvičky nakrájíte na půlkolečka a přidáte je do pánve až tehdy, když vajíčka na pánvi zatuhnou natolik, že v ní půlkolečka ředkviček drží nastojato.