VAJEČNÁ OMELETA S ŘEDKVIČKAMI A NAŤOVOU CIBULKOU

SUROVINY

3 vejce velikosti M
100 g ředkviček
1 naťová cibulka (30 g)
tenký plátek másla (5 g)
1/2 kávové lžičky soli
špetka pepře

Z uvedeného množství je 1 porce bez přílohy nebo 2 porce s přílohou.
Celková energetická hodnota cca 320 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Vajíčka rozklepnete do hrníčku, přidáte sůl, pepř a rozšleháte vidličkou.
  • Ředkvičky pokrájíte na kolečka či půlkolečka (dle velikosti ředkviček) široká 0,5 cm.
  • Naťovou cibulku pokrájíte nadrobno.

POSTUP

  • Na pánvi zpěníte máslo a vlijete rozšlehaná vejce.
  • Pokladete plátky ředkvičky a zasypete cibulkou.
  • Pánev přiklopíte poklicí a snížíte teplotu, aby se omeleta zespodu nepřipalovala.
  • Pečete do úplného zatuhnutí vajec – trvá to cca 6 – 8 minut.

Na talíři omeletu dozdobíte čerstvou zeleninou a lehká jarní večeře je na stole.
Pro zvýšení vydatnosti pokrmu můžete přidat pečivo či vařené brambory.

PRAKTICKÉ

  • Chcete mít omeletu plastickou jako na fotografii níže?
    Postupujte takto: Ředkvičky nakrájíte na půlkolečka a přidáte je do pánve až tehdy, když vajíčka na pánvi zatuhnou natolik, že v ní půlkolečka ředkviček drží nastojato.