Pikantní pečená cizrna

Přidáno dne 15.01.2016

1 velká plechovka konzervované cizrny v nálevu nebo 2 malé
2 polévkové lžíce řepkového oleje
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička sušeného česneku
10 otočení mlýnku se sušeným chilli

Cizrnu z plechovky vsypete do cedníku, opláchnete pod tekoucí vodou a necháte důkladně okapat.

Ve větší míse smícháte vidličkou olej s kořením a solí.

Do mísy přidáte důkladně okapanou cizrnu a promícháte ji se směsí koření tak, aby všechny kuličky byly směsí obalené.

Cizrnu vysypete na plech vyložený pečícím papírem a kuličky rozprostřete po plechu v jedné vrstvě.

Pokud vám ulpěla kořenící směs na stěnách v míse, stěrkou ji sejměte a ještě ji nakapejte na cizrnu na plechu.

Plech vložíte do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečete cca 15 – 20 minut – do  té doby, dokud není cizrna zlatavá a lehce křupavá.

Takto upravená cizrna je výtečnou chuťovkou k vínu jako zdravější alternativa slaných brambůrků, je ale vhodná i jako pikantní vložka do krémových polévek.
Znám jednu, které stačí polovina plechu cizrny jako večeře…:).

 

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *