
2 plechovky konzervované cizrny v nálevu (brutto 400 g netto 240 g)
2 polévkové lžíce rostlinného oleje
1 rovná kávová lžička soli
1 rovná kávová lžička sušeného česneku
špetka sušeného chilli
Cizrnu z plechovky vsypete do cedníku, opláchnete pod tekoucí vodou a necháte důkladně okapat.
Plech si vyložíte pečícím papírem.
Ve větší míse smícháte vidličkou olej s kořením a solí.
Přidáte cizrnu a důkladně promícháte tak, aby všechny kuličky byly směsí obalené.
Cizrnu vysypete na plech a rozprostřete ji po plechu v jedné vrstvě.
Pokud vám ulpěla kořenící směs na stěnách v míse, stěrkou ji sejměte a ještě ji nakapejte na cizrnu na plechu.
Plech vložíte do předem vyhřáté trouby na 230 °C a pečete cca 15 – 20 minut, případně do té doby, dokud není cizrna zlatavá a lehce křupavá.
Takto upravená cizrna je výtečnou chuťovkou k vínu jako zdravější alternativa slaných brambůrků, je ale vhodná i jako pikantní vložka do krémových polévek.