Proč ?

.

Minimalismus jako názorový proud je mi natolik blízký, že se stal mým životním stylem. Jeho principy prostupují mým životem a tudíž i mou kuchyní.
A jelikož zapomínám (a nepatřím mezi ženy, které dokážou vysypat z rukávu víkendové menu včetně dezertu a recitovat recepty s gramáží a pracovním postupem), začala jsem si v roce 2015 psát tento blog, který je vlastně mým „sešitem minimalistických receptů“,  které vařím. Díky tomu mám potřebné recepty vždy po ruce a už se mi nestává, že místo pěti ingrediencí, které potřebuji nakoupit na vaření, donesu domů jen tři…:)

Od mého veřejného vystoupení na Minimalistickém festivalu v Brně, kde jsem se v rámci své přednášky trochu rozpovídala o minimalistické kuchyni, mi přišlo nemálo dotazů s žádostmi o rady, jak na kuchyň v minimalistickém duchu.
Proto se zrodil dlouhodobý projekt Minimalismus v kuchyni, kam postupně zapisuji své úvahy, zamyšlení a doporučení osvědčená vlastní, téměř dvacetiletou, praxí. Vzniká tak jakýsi průvodce, který vám, doufám, pomůže nahlédnout pod pokličku minimalistické kuchyně a možná zjednoduší cestu k plně funkční a uklizené kuchyni.

Jestliže se řadíte mezi začínající kuchaře a nevíte úplně přesně, jak naložit se surovinami (jak vybírat při nákupu, jak skladovat, jak suroviny kuchyňsky upravit…), můžete si rozšířit obzory v rubrice Pod pokličkou, kterou ve volných chvílích stále rozšiřuji.

Pokud jste nikdy neloupali mandle, děsí vás představa šlehání bílků anebo jste nikdy nevařili červenou řepu, můžete se ponořit do rubriky Od plotny, kam si zapisuji své osvědčené kuchyňské návody a triky, které se v kuchyni mohou hodit i vám.

A na závěr snad jen dodám, že se svými drobnými kuchyňskými projekty či autorským e-bookem se s vámi ráda zdarma dělím v rubrice DIY.

Na vaší cestě k minimalistické kuchyni vše dobré
přeje Zuzana

Kromě tvorby obsahu tohoto webu, mi občas zbude čas i na nějakou tu spolupráci, článek do tisku, recenzi nebo veřejné vystoupení…