.
Pro někoho možná bylo zavinutí štrúdlu, jeho zaříkávání, aby při pečení nepraskl
a následné odstraňování vyhřezlé připečené náplně z plechu noční můrou.
Od teďka už nemusí…:)
- Vyválíte těsto do téměř čtvercového tvaru – na obrázku výška 30 cm x šířka 25 cm.
- Pokladete náplní – v horní a dolní části necháte cca 2,5 cm volné, na šířku pokladete náplň až do krajů.
3. Horní a dolní volný okraj bez náplně přehnete – vznikne pomyslný čtverec.
4. Levou polovinu přeložíte na střed čtverce.
5. Pravou polovinu přeložíte směrem do středu – vznikne pomyslný obdelník.
6. Obdelník ještě přeložíte na polovinu a je hotovo.
7. Pak už jen stačí závin přenést na plech, potřít rozšlehaným vejcem a upéct.
A pro úplnost ještě recept na jablečný závin (štrúdl).