DÝNĚ NA KARI S CIZRNOU

600 – 700 g dýně hokaido
400 g vařené sterilované  cizrny ve slaném nálevu
400 ml kokosového mléka
1 kávová lžička kari
25 g másla (plátek másla silný 1 cm)
hrst petrželky (nemusí být)
1/2 rovné polévkové lžíce soli

Z uvedeného množství jsou 4 porce s přílohou.

Celková energetická hodnota cca 1.380 kcal.

Očištěnou dýni, které jste ponechali slupku, pokrájíte na měsíčky silné 2 cm a ty pak na kousky velikosti sousta (cca 2×2 cm).
Petrželku pokrájíte nadrobno.
Sterilovanou cizrnu vsypete do síta, propláchnete studenou vodou a necháte důkladně okapat.

V kastrolu nebo v pánvi s vysokým okrajem zpěníte máslo, přidáte kari a důkladně s máslem promícháte. Vsypete dýni a cca 4 minuty zprudka restujete a  mícháte.

Následně vlijete kokosové mléko a promícháte. Obsah pánve přivedete k varu, přiklopíte poklicí a na mírném ohni dusíte cca 15 minut do změknutí dýně.

Na závěr přidáte petrželku s cizrnou a 5 minut povaříte, aby se pospojovaly chutě.

Můžete podávat samotné nebo s rýží.