SUROVINY
1 tabulka hořké čokolády 70 % kakaa (80 g)
30 g kokosového oleje
Uvedené množství je určeno do nanukové silikonové formy Happy Sprinkles (viz foto). Jeden dílek formy má objem cca 40 ml.
PŘÍPRAVA
- Čokoládu rozlámete nebo posekáte nožem na malé kousky.
- Připravíte si vodní lázeň – potřebujete dvě nádoby, které do sebe zapadnou. Nejlépe kastrůlek a nerezovou misku, která se vejde do kastrůlku. Kastrůlek naplníte vodou do výše 2 – 3 cm, vodu přivedete k varu a pak stáhnete na mírný plamen. Do kastrůlku s horkou vodou vložíte nerezovou misku a do misky čokoládu. Čokoláda se tak působením teplé vody šetrným způsobem rozpustí.
POSTUP
- Čokoládu vsypete do vodní lázně a necháte ji pozvolna zcela rozpustit.
- K čokoládě přidáte kokosový olej a metličkou vše vymícháte do hladké hmoty.
- Ledovou čokoládou naplníte jednotlivé díly formy až po okraj a dáte do lednice na několik hodin ztuhnout.
PRAKTICKÉ
- Ledovou čokoládu uchovávejte v lednici, jelikož v běžné pokojové teplotě taje.
- Do ledové čokolády můžete přidat různé přísady – najemno nasekané ořechy, sušené či lyofilizované ovoce, koření nebo drcené kávové zrno.
- Při přenášení plné formy a ukládání do lednice či mrazáku se mi osvědčilo používat podložku, aby forma neměla šanci se prohnout a náplň vytéct – používám pevné víčko od plastové nádoby určené do mrazáku.