SUROVINY
1 středně velký zralý banán (cca 120 g)
1 velká zralá měkká mandarinka (cca 150 g)
2 vzrostlé listy mangoldu (cca 35 g)
50 ml vody
Z uvedeného množství je jedna porce o objemu cca 250 ml.
Celková energetická hodnota cca 200 kcal.
PŘÍPRAVA
- Mandarinku důkladně odšťavníte – získáte cca 50 ml šťávy s dužinou.
- Listy mangoldu natrháte nahrubo.
- Banán pokrájíte na kusy.
POSTUP
- Do mixovací nádoby vlijete šťávu z mandarinky včetně dužiny, přidáte vodu, banán, mangold a vše rozmixujete dohladka.
Po rozmixování ihned podáváte třeba jako letní osvěžující svačinu.
PRAKTICKÉ
- Použité suroviny jsou měkkého charakteru – poradí si s nimi i klasický tyčový mixér.
- Pokud vlastníte výkonný stolní mixér, suroviny nemusíte krájet na kusy.
- Sladkost koktejlu je odvislá především od zralosti banánu – čím je banán zralejší, tím je sladší. Nejvíce cukru má banán s hnědými skvrnami na slupce.