SALÁT Z RUKOLY, ŘEDKVIČEK A SALÁTU LITTLE GEM

1 salát little gem
1 svazek ředkviček
1 naťová cibulka
2 hrsti rukoly

Na dresink:
90 g zakysané smetany (1/2 malého kelímku)
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 rovná kávová lžička dijonské hořčice

Z uvedeného množství je jedna veliká porce jako hlavní hod, nebo 4 porce přílohové.

Salát, ředkvičky a rukolu omyjete. Cibulku oloupete.
Ředkvičky a cibuli pokrájíte na tenké plátky.

Rukolu dáte do mísy, přidáte natrhaný salát, pokrájené řekdvičky, cibulku a vše promícháte.

Dresink vytvoříte smícháním zakysané smetany s olivovým olejem a dijonskou hořčicí.

Salát promícháte s dresinkem a podáváte jako lehkou večeři nebo třeba jako přílohu ke grilovanému sýru.