PRAŽENÉ KEŠU

SUROVINY

300 g  nesolených kešu oříšků natural
1 kávová lžička uzené soli

PŘÍPRAVA

  • Plech vyložíte pečícím papírem.
  • Troubu předehřejete.

POSTUP

  • Kešu oříšky vysypete na plech a rukama je rozhrnete po celé ploše plechu tak, aby byly pouze v jedné vrstvě a nepřekrývaly se.
  • Pečete v troubě na 190 °C 5 minut, pak plech vyndáte a narůžovělé oříšky obracečkou promícháte.
  • Vložíte zpět do trouby a ještě 4 minuty dopečete.
  • Oříšky vyndáte z trouby a hned přesypete do mísy, aby se zbytkovým teplem z horkého plechu nepřipálily.
  • Posolíte uzenou solí a promícháte, aby se jednotlivé oříšky solí obalily.
  • Opražené kešu necháte zcela vychladnout a až pak je uskladníte do uzavíratelné dózy (pokud by nebyly zcela vychladké, v uzavřené nádobě se zapaří).

PRAKTICKÉ

  • Každá trouba peče jinak, proto uvedených 9 minut pečení berte jako čas orientační. Upražené oříšky vyndejte z trouby hned, když zrůžovělá barva začne přecházet do zlatavého odstínu. Už světle hnědá barva značí, že jsou oříšky přepečené a mohou být nahořklé.
  • Pečte ekonomicky. Stačí jen dát oříšky péct do trouby hned poté, co z ní vyndáte něco jiného, co jste právě dopekli. Odpadne tak předehřívání trouby.
  • Darujte sáček s doma upraženými kešu oříšky jako jedlý dárek a dozdobte ho touto visačkou.

Recept vznikl ve spolupráci s firmou NaturWay, která se specializuje na byliny, koření a bylinné čaje, zdravou výživu, bylinnou kosmetiku a také na bylinné přípravky pro domácí mazlíčky.