TĚSTOVINY S ANGLICKOU SLANINOU A SÝROVOU OMÁČKOU

Přidáno dne 14.08.2016

250 g těstovin
150 – 200 g libové anglické slaniny vcelku
200 ml smetany ke šlehání 33 %
50 g strouhaného sýra parmezánového typu
1 vejce
10 g česneku (2 středně velké stroužky)
sůl dle chuti

Z tohoto množství jsou tři menší nebo dvě veliké porce.

Těstoviny uvaříte dle návodu na obalu.

Anglickou slaninu pokrájíte na drobné kostičky.

Česnek pokrájíte na plátky a pak ještě posekáte na drobné kousky.

Anglickou slaninu přemístíte na pánev a restujete – slanina začne pouštět tuk.
Pokud by vypečeného tuku bylo hodně, tak ho slejte – nám bude v pánvi stačit jen jedna polévková lžíce tuku.
Až začne slanina zlátnout, přidáte k ní  do pánve posekaný česnek a ještě chvíli restujte – dokud nezezlátne i česnek.
Poté obsah pánve přesunete na talíř a ještě ubrouskem odsajete případný přebytečný tuk.

V misce smícháte smetanu, vajíčko a nastrouhaný sýr.
Směs vlijete do pánve a na mírném ohni zahříváte  – mícháte, aby nevznikly hrudky. Přivedete k varu a pak hned odstavíte z plotny – výsledkem bude hustá omáčka.

Uvařené a scezené těstoviny naaranžujete na talíř, přelijete omáčkou a posypete kostičkami osmažené anglické slaniny s česnekem.
Je-li to nutné, na talíři dosolíte.

Varianta :
omáčka se dá připravit i bez vajíčka – nebude jen tolik hustá a tak výtečná…:)

Na obrázku těstoviny typu mafaldine pojmenované na počest princezny Mafaldy ze Savoye  – dlouhé těstoviny, které jsou svými zvlněnými „volánkovými“ okraji,  předurčeny ke kombinacím s omáčkami.

 

 

 

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *