KVĚTÁKOVÝ MOZEČEK

Přidáno dne 16.10.2017

1 kg květáku
250 g cibule
4 velká vejce
plátek másla silný 1 cm
1,5 rovné kávové lžičky soli
špetka pepře

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu, candida dietu – fáze II., bez přílohy též pro dietu nízkosacharidovou.

Z uvedeného množství jsou 4 porce s přílohou nebo 2 porce bez přílohy.

Květák rozeberete na středně velké růžičky, košťál odstraníte.

Cibuli pokrájíte nadrobno.

Vejce promícháte se solí a pepřem.

Růžičky květáku vložíte do vroucí osolené vody, počkáte až opět vzejde var a vaříte cca 5 minut do poloměkka.
Květák scedíte, necháte ho trochu zchladnout a pak posekáte nadrobno.

V hluboké pánvi rozehřejete máslo, přidáte pokrájenou cibuli a restujete, dokud nezačne zlátnout. Pak přidáte pokrájený květák a ještě společně s cibulkou cca 3 minuty restujete.

Poté zalijete rozmíchanými vejci a celou směs v pánvi mícháte do té doby, dokud vejce neztuhnou.

Teplý květákový mozeček podáváte s vařenými brambory  jako oběd či večeři.
Ale studený bez přílohy také nemá chybu…:).

 

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *