HRUŠKOVÝ KOLÁČ

Přidáno dne 20.11.2016

250 g jogurtu
150 g polohrubé mouky
50 g cukru
1 vejce
1 rovná kávová lžička jedlé sody
špetka soli
500 g zralých hrušek (3 středně velké)

Uvedené množství je na klasickou koláčovou formu o průměru 28 cm.

Hrušky zbavíte jádřinců, pokrájíte na čtvrtiny a ty pak na plátky o tloušťce cca 1 cm.

Mouku prosejete do mísy, přidáte jogurt, vejce, cukr, jedlou sodu, sůl a vše důkladně promícháte.

Koláčovou formu vyložíte pečícím papírem a vlijete do ní těsto, které pomocí stěrky rovnoměrně rozprostřete po ploše formy. Pokud by se vám těsto na stěrku lepilo, průběžně ji namáčejte ve studené vodě.

Nakrájenými hruškami pokladete těsto a dáte péct do předem vyhřáté trouby.

Pečete na 180°C 20 – 25 minut – ke konci doporučuji hlídat.

Tomuto koláči u nás říkáme „snídaňový“, protože má vysoké těsto a skvěle se hodí k rannímu čaji jako snídaně.
Pokud máte tento typ koláčů rádi, mohu ještě doporučit : koláč s broskvemikefírový koláč, mrkvový koláč se zázvorem a medem

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *