Tvarohová pomazánka s pažitkou

250 g tučného tvarohu (1 balení)
pažitka – čím víc, tím líp
trocha soli

Tvaroh v misce rozmělníte vidličkou, vmícháte nakrájenou pažitku a dle chuti osolíte.

Pokud by byl tvaroh příliš hutný (to se ale u „řetězcových“ tvarohů nestává), zřeďte ho trochou mléka či bílého jogurtu.

Mažu na celozrnné bulky nebo celozrnný chléb.

Na tuto pomazánku kupuji vždy jen tučný tvaroh – nejlepší je tvaroh od malovýrobců – důvodem je chuť.

Odtučněný a polotučný tvaroh má málo výraznou (resp. nevýraznou) chuť – platí zde pravidlo : Čím je tvaroh tučnější, tím je také chutnější.

No a nám přeci jde o to, aby pomazánka, ve které tvaroh hraje prim, dobře chutnala, ne ?