Tuňáková pomazánka s vejci

200 g pomazánkového másla (1 kelímek)
1 větší konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (konzerva o celkové hmotnosti cca 200 g)
2 natvrdo vařená vejce
1 menší cibule
1 kávová lžička dijonské hořčice
1/2 kávové lžičky soli
citron (nemusí být)

Pomazánkové máslo smícháte s odkapaným tuňákem, najemno nakrájenou cibulí, na kostky pokrájeným vajíčkem.

Dochutíte hořčicí, solí, případně pár kapkami citronu a pomazánka je na světě.

Kupuji tuňáka ve vlastní šťávě, který je s kousky masa ne tedy tuňákovou drť. Tuňáka nechávám na sítku odkapat, šťávu z tuňáka do pomazánky nedávám, byla by moc řídká.

Na tuto pomazánku vždy přijde řada po velikonočních svátcích.
U nás sice nikdo na koledu nechodí, ale přesto se vždy velikonoční výslužka ve formě uvařených vajíček objeví…:)

Pokud je výslužka vařených vajec nekonečná, přijde na řadu i pomazánka z tofu, mrkve, vajec a řeřichy…:)