POMAZÁNKA Z UZENÉHO TOFU, MRKVE A CIBULE

SUROVINY

180 – 200 g uzeného tofu (1 balíček)
100 g mrkve
50 g cibule
100 ml majolky nebo domácí majonézy bez vajec 

Celková energetická hodnota cca 1.050 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Uzené tofu a mrkev nastrouháte na jemném struhadle.
  • Cibuli pokrájíte nadrobno.

POSTUP

  • Do mísy vsypete tofu se zeleninou, přidáte majolku a vše důkladně promícháte.
  • Pokud vám čas dovolí, nechte pomazánku alepoň 30 minut proležet, aby se prolnuly chutě.

Mažete na chléb či pečivo. Můžete přidat třeba natvrdo vařené vajíčko nebo dozdobit čerstvou zeleninou.

PRAKTICKÉ

  • Základní chuť pomazánky je díky mrkvi lehoučce nasládlá. Po namazání na chléb či pečivo si ji můžete doladit dle chuti – třeba solí nebo chilli vločkami.
  • Nevytvářejte u této pomazánky odlehčenou variantu (např. nahrazení majonézy jogurtem), pomazánka by tím ztratila svou správnou chuť.
  • Pomazánku můžete použít také jako podkladovou vrstvu na obložené chlebíčky.